Hukuksal bir sonuç doğurmak amacıyla, iki ya da daha çok kişinin ya da kuruluşun, karşılıklı ve birbirine uygun irade bildirişiyle gerçekleşen işlem olarak tanımlanan sözleşme; tüm detayları ve atılan ilk birliktelik son derece önem arz eden bağlayıcılığı olan ve böylece hukuki sonucun itibari ile hassasiyet, teknik bilgi ve birikim gerektiren bir işlemdir.
Kişi ve kurumlar; sahip olduklarını iddia ettikleri haklarını, sözleşmeler ile ortaya koymaktadır. Bu sebeple sözleşme hukuku, kişi ve kurumların irade alanlarını belirleyen, mevcut hakları güvence altına alan, yarın ihlal durumunda hukuki güvence sağlayan son derece önemli bir hukuk dalıdır.
Keser Grup bünyesinde faaliyet gösteren hukuk büromuz, Sözleşme hukuku faaliyetlerini alanında uzman hukukçu kadrosu ile yönetmekte ve müvekkillerine şeffaf bir hizmet sunmaktadır.
Özellikle menkul ve gayrimenkul malların satış sözleşmesi, kat karşılığı inşaat sözleşmesi, geri alım sözleşmesi, ödünç sözleşmesi, kefalet sözleşmesi, gizlilik sözleşmesi, factoring sözleşmesi, rehin sözleşmesi, ipotek sözleşmesi, adi ortaklık sözleşmesi, kira sözleşmesi, iş sözleşmesi, hizmet sözleşmesi, franchising sözleşmesi, sigorta sözleşmesi, vekalet sözleşmesi, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi gibi sözleşmelerle müvekkillerine sağlıklı ve şeffaf bir hukuki hizmet sunmaktadır.
Gayrimenkul hukuku, taşınmazlara ilişkin olarak gerçekleştirilen satış, devir, tescil, şerh gibi işlemleri konu alan ve bu uyuşmazlıklara yönelik doğan dava ve işleri, ilgili mevzuata göre çözümlemeye çalışan bir hukuk dalıdır. Özellikle Türk Borçlar Kanunu ve Türk Medeni Kanunu kapsamında ele alınmaktadır.
Hukuk Büromuz, son derece geniş bir yelpazede yer alan gayrimenkul hukukunu, teknik bilgi ve birikimi ile uzmanlıkla ele almakta, teknik bilginin yanı sıra sahip olduğu pratik bilgi hafızasının güçlü olması sebebiyle uygulamada karşılaşılan problemlere kolaylıkla çözüm sunabilmektedir. Bu sebeple hukuki sorunlara hem önleyici hem çözümleyici şekilde yaklaşabilmektedir. Böylece müvekkillerine sorunsuz bir gayrimenkul hukuku yönetim süreci sunmaktadır.
Son derece geniş bir çalışma alanı olan ticaret hukuku özetle, ticari iş ve işlemlerin ele alındığı, bu faaliyetlere ilişkin uyuşmazlıkların düzenlendiği hukuk dalıdır. Ticaret hukuku, altı dala ayrılmış olup bunlar; Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Taşıma Hukuku, Deniz Ticareti Hukuku ve Sigorta Hukukudur. Ana kaynağı Türk Ticaret Kanunu olan ticaret hukuku, ticari işlemlerin yürütülmesi ve düzenlenmesi ile uyuşmazlıkların çözümü noktasında faaliyet gösterirken ticari işlemlerin konularına göre de uzmanlık gerektirmektedir. Büromuz ticaret hukuku konusunda geniş bir faaliyet alanına sahip olmakla birlikte özellike Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Kiymetli Evrak Hukuku ve Sigorta Hukuku konusunda son derece aktif şekilde hukuki hizmet sunmaktadır.
Şirketler hukuku genel tanımı itibari ile ticaret hukuku bünyesinde yer alan ve ticari şirketlerin kurulması, birleşmesi, bölünmesi, devredilmesi, tip değiştirmesi, tasfiyesi gibi konulara dair normları ihtiva eden ve ticaret şirketlerine ilişkin hukuki ilişkileri inceleyen bir hukuk dalıdır. Büromuz şirketler hukuku konusunda müvekkillerine her noktada ciddi ve detaylı bir hukuki hizmet sunmakta, şirketlerin genel işleyişi ve idaresinin yanı sıra şirketler arasındaki hukuki birleşme, bölünme ve devralma süreçleri ile tasfiye ve tasfiye sonrası süreçlerini de yürütmektedir.
Genel tanımı, sigortacı ile sigortalı arasındaki hukuki ilişkiyi ve sigorta kapsamına alınan mal veya değerin sigortalanma kriterlerini konu alan hukuk alanıdır. Günümüzde son derece yaygın hale gelen ve giderek kapsamı genişleyen sigorta hukuku, kapsamının genişlemesi ile birlikte hukuki ihtilaflara konu olma yüzdesi de giderek artmıştır. Büromuz özellikle trafik kazalarından doğan değer kaybı ve kazanç kaybı başvuruları ile birlikte ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarına ilişkin başvurular konusunda uzman hukukçu kadrosu ile yoğun bir faaliyet sürdürmektedir.